بادام کوهی
رده بندی :
سلسله
Plantae
شاخه
Magnoliphyta
رده
Magnolipsida
راسته
Rosales
خانواده
Rosaceae
جنس
Amygdalus
نام علمی
Amygdalus scoparia Spach
نام فارسی
بادامک ، بادام کوهی
نام محلی
الوک
مشخصات گیاهشناسی :
درختچه ای خوش منظر، سبز رنگ ، بومی ایران ودره سور، شاخه های فراوان،
ساقه های ایستا، افراشته، درختی خزان کننده ،رشد سریع عمقی ریشه، زمینهای
سفت،ارتفاع تا۶متر، مقاوم به شرایط نامساعد و کم آبی، برگهای آن پیچ
خورده، گلبرگ های سفید رنگ میوه ها کرک دار
خواص دارویی :
استفاده به عنوان تنقلات بعد از شیربن شدن، ملین ، مدر ، برای درمان
حبس البول ، در درمان میگرن، سیاه سرفه و رماتیسم و درد، درمان ناراحتیهای
قلبی ضماد آن با سرکه برای سردرد و ترمیم زخم های کهنه و جراحت ها وتنگی
نفس، ورم سینه و ریه، ضماد آن روی پوست و صورت برای از بین بردن لکه ها و
چین و چروک پوستی و روغن آن برای درمان ترک و شقاق پوست ناشی از سرما
صمغ این گیاه (زدو ) برای قطع اخلاط، تحریک اشتها،خرد کردن سنگ مثانه، برای دندان درد، مصارف صنعتی
زدو در صنایع نساجی، آهار پارچه، کاغذسازی، چسب، لیتوگرافی، جوهرسازی،
بسیاری از صنایع آرایشی و غذایی عامل امولسیون کننده و سوسپانسیون کننده به
همراه کتیرا و صمغ عربی در داروسازی و قرصسازی. در ضمن آن را در آب حل
کرده و برای شستشوی موهای سر و یا آهار دادن به کلاه نمدی نیز مصرف می
کنند.
پراکنش :
در کلیه نقاط کوهستانی شهرستان جم خاصه در دره سور وجود دارد
ترکیبات:در میوه آن آمیلاگدالین، دیاستاز(سیناپتاز)وآلدئید بنزوئیک وجود دارد